Februari 2019

 februari sneeuwklokjes winterakonieten 16febmoestuin 16februari2019 februari knoflook ophia 16feb

16 februari 2019

Het lijkt wel alsof de lente al is begonnen! 13 graden vandaag en een uitbundig zonnetje. Gisteren was ook al prachtig.

februari blauwe bessenstruiken  februari honingbessen februari wortelen bosui gezaaid 16feb

Al wat gezaaid buiten: spinazie, radijs (vroeg), peultjes en vandaag gele bietjes. Tevens grote pot (20 liter) gevuld met oud potgrond en afgestrooid met zaaigrond en wortelen met bosui gezaaid.

De buddleia's gekort en een beetje opgeruimd. De potten met bosbesstruiken verhuisd naar een zonniger plekje (tegen de tuinschuur aan (zon tot in de namiddag).

 22 februari 2019

februari tomaten paprika verspeend 22feb februari peultjes verspeend 22feb

Vandaag moest ik de voorgezaaide paprika al verspenen. De zaailingen kwamen aan de deksel van het nieuwe zaaibakje voor de vensterbank (te laag deksel dus!). En de peultjes die voorgezaaid waren binnen waren ook de groot geworden en dus verspeend. Tevens de steeltjes ingekort zodat de planten zich vertakken. De afgeknipte steeltjes smaken alvast naar peultjes.

27 februari 2019

februari tomaten verspeend 27feb februari tomaten verspeend2 27feb

Al de derde dag middagtemperaturen rond de 19 graden maar 's nachts fris en lichte vorst. Maar vanmiddag in de zon nog meer tomaten verspeend buiten. Kunnen ze hopelijk nu goed doorgroeien.

Dus nu nog op de vensterbank want de zaailingen zijn nog wel erg kwetsbaar. En het warme weer is morgen al weer over. Geen vorst meer.