Juli 2020

1 juli 2020

juli augurk 1jul juli kruisbessen 1jul juli wijn 1jul 

juli sjalotjes oogst 11jul juli courgette oogst 11jul juli tomaat japonsijtruffel 13jul

Veel regen de laatste paar dagen. Koude nachten (rond de 9 graden).

Een paar dagen geen water gegeven. Dan ontdek je de augurk 'Vorgebirgstraube' niet en dan wordt de vrucht gewoon te groot. Maar toch zoet-zuur ingemaakt. Samen met paprika, appelazijn en azijn met dragon en dille van vorig jaar, water, suiker, mosterdzaden. Voorraad voor de winter.

Kruisbessen zijn bijna rijp. Na een paar dagen geoogst. Maar te weinig om jam te maken. Lekker tussendoor. Misschien is de oogst volgend jaar wat groter. Meteen de nieuwe loten ingekort en de afgeknipte twijgjes in een potje gedaan om nieuwe plantjes te vermeerderen.

De druiven worden echt groot. Dat wordt een goede oogst. Dit jaar maar wat langer aan de stok laten! Want vorig jaar waren de druiven nog een beetje zuur.

Sjalotjes geoogst op 13 juli. Maar een kleine slak ertussen. Nu moeten ze eerst goed drogen. De gewone uitjes zijn bijna droog. Maar wel klein. Geeft niet. Daarvoor zijn de sjalotjes wel redelijk groot.

Courgettes worden nu iedere 2e dag geoogst. Wat zal ik ermee doen? Eigenlijk wil ik courgette met tomaten tot een saus verwerken. Maar de tomaten zijn nog niet zo ver om te oogsten. 

Vandaag (13 juli 2020) de eerste kleurende tomaat gevonden, 'Japonskij Trüffel' maar nog niet rijp. Moet ik dus wel in de gaten houden.