November 2020

25 november 2020

Vandaag is het zonnig weer, weinig wind, maar wel koud - temperatuur rond de 9 graden. In het weekend dalen de temperaturen naar normale waarden. Nachtvorsten liggen in de verwachting. De dagen worden korter!

november zadenontvangen 11nov november groentebed groot prei 11nov november boerenkool oogst 18nov 

De bestelde zaden zijn ontvangen. Veel bloemen besteld en een paar groentezaden: veldsla, gele bietjes en Chioggia, mini bindsla en een paparika soort die ik nog niet ken. Nog even wachten op het voorjaar, tot maart/april of zo.

Zelfs in november zijn er nog groenten. De snijbiet wordt met iedere nachtvorst mooier, de prei groeit nog langzaam en de stangetjes worden steeds dikker. Die kan ik al bijna oogsten. Van de plant-uitjes (staan niet op de foto) komen de bladeren boven de grond. Gelukkig kunnen uitjes prima tegen vorst. Laat de winter maar komen. Zeker als het zo zonnig is als vandaag. Hoewel het vanavond weer zal regenen en de hemel begint al grijzer te worden. 

De eerste oogst boerenkool. De smaak is prima maar wel een beetje taai. Kooktijd verlengen? Blad kleiner snijden?

november spruitjes 25nov november zaaisel bloemkool 25nov november zonnenbloem 25nov

Ik wacht nog op de tweede spruitjesoogst. Ze zijn nog erg klein. 

Deze bloemkool heb ik pas op 25 oktober gezaaid. Vandaag zag ik dat de eerste echte blaadjes verschijnen. Mijn eerste weeuwenteelt van bloemkool. Kan goed tegen nachtvorst. Ze staan ook in mijn kasje. 

De pitjes van de zonnebloem zijn door de vogels opgemaakt. Dat is ook de bedoeling. Hebben de vogels er ook nog wat van.