Augustus 2021

31 augustus 2021

Temperatuur lag deze maand overdag op zo'n 18 - 22 graden, veel wolken en best veel regen. Zo hebben de meeste tomaten het begeven, phytophthora en daardoor sterven stengels af en worden de vruchten bevallen en rotten. Dat is het grote nadeel want ik teel mijn tomaten buiten.

10aug oogst 11aug aspergebloem1 11aug aspergebloem2

Toch nog een flinke oogst tomaten op 10 augustus. Ook paprika en zelfs een paar bonen. Bolcourgette rechts boven. Kort na deze datum ging het fout met de tomaten. 

Toevallig zag ik deze minieme bloemen in de aspergeplanten. Lang niet alle planten bloeien. Ik heb precies één plant gevonden die deze bloemen hadden. Eens kijken of er later in de herfst rode besjes blijven staan. Dat zouden dan vrouwelijke planten zijn die minder oogst leveren.

13aug knoflook 13aug tomatenziek 18aug tomatenoogst

De bollen dan de gerooide knoflook: groot en sappig. Die moeten nu nog een paar dagen drogen.

Het grote groentebed met ervoor de zieke tomatenplanten in potten. Links achter de herfstframbozen en rechts de rood bloeiende oost-indische kers. De oost-indische kers doet het wel goed dit jaar. De tomatenplanten heb ik helaas moeten opruimen op 18 augustus.

Nog een paar vleestomaten binnen op de vensterbank gelegd om na te rijpen. Maar helaas zijn deze tomaten ook weggegooid: 'Smaragdapfel' en 'Ananas Noire'. Een jammer,maar het weer speelde niet mee.