Oktober 2022

28 oktober 2022

Het is ongewoon warm voor de tijd van het jaar: rond de 22 graden vandaag en  het komende weekend. Daarna worden langzaam normale temperaturen verwacht. Dat zal een extreem koude winter worden...

16okt broccoli 19okt appels 28okt veldsla

Broccoli groeit prima. Dit kan ik nog een keer oogsten. Helaas heb ik maar één plant en het zijn kleine kooltjes maar de smaak is heel lekker. Volgend jaar meer zaaien hiervan.

Dit is de oogst appels van de kleine appelboom. De appels hebben steencellen en zijn van wespen en slakjes aangevreten. Ik heb er veel van gedroogd en appelmoes van gemaakt. De smaak is goed. Bij peren helpt een bemesting met boor tegen steencellen. Zou het ook helpen bij appels?

Mijn veldje veldsla. Voorgezaaid in multitrays en geplant begin oktober. Op de achtergrond zijn de winterpeulen 'Frieda Welten' al flink gegroeid door het gaas. Het gaas moest op het groentebed omdat de katten van de buren het bed als toilet gebruiken. 

28okt boerenkool 28okt spruitjes 28okt crabappel

Boerenkool in containers doet het prima. Het is een kleine soort. Maar deze kunnen we ook al eten. Lekkere boerenkool met worst!

De resterende spruitjes kunnen we ook al eten. Ze worden dik en dikker.

En de miniappels in de voortuin stralen in de zon. Die zijn voor de vogels. Vooral de rottende schijnen erg lekker te zijn. Ik heb ooit eens geprobeerd om er gelei van de maken. Wel zoet, maar voor mijn smaak te melig.