Rabarber Red Champagne

Rabarber Red Champagne
Beschrijving

Red Champagne is een heerlijke zoete rabarber met felrode stengels. Vrij goede kwaliteit, wordt vaak door particulieren gekweekt.

Deze vaste plant is een groente maar kan ook in de siertuin omwille van de sierlijke bladeren. Ze worden al snel 1 meter hoog en staan graag in de zon tot lichte schaduw.

Ze verlangen een zéér vruchtbare grond. De bodem mag een matig zure pH hebben.

Te droge en uitgeputte grond zorgt er voor dat de planten snel zullen doorschieten en bloemstengels produceren wat niet goed is bij de teelt van rabarber. Bloemstengels kun je best steeds verwijderen om de planten niet uit te putten.

Het zijn trouwens planten die veel stikstof nodig hebben om grote bladeren en stelen te kunnen vormen. Plaats ook jaarlijks tijdens de winter een stapeltje stalmest of compost rond de rabarberpollen (niet op het hart van de plant), de voedingstoffen zullen geleidelijk de grond in sijpelen.

Geef na de winter in februari / maart organische mest en compost, maar wel rondom het hart van de plant en niet er bovenop. Herhaal dit nog eens nà de oogst in juli.

Vermijd natte 'voeten' in de winter dat zou funest zijn.

Rabarber bevat veel oxaalzuur. Hoe jonger de stelen des te minder oxaalzuur deze bevatten. Als de bladstelen 2 tot 4 weken oud zijn, dan zijn deze het best om te consumeren. Door het verdringen van de kalkopname in het lichaam door het oxaalzuur wordt geadviseerd niet meer dan 2x per week een portie rabarber te eten. Door het oxaalzuur kent de rabarber weinig belagers.

Oogsten kan vanaf april tot voor de langste dag (21 juni).