Februari 2022

20 februari 2022

Vandaag en gisteren hele dag regen na een zware storm. 10 graden overdag en 's morgens ongeveer 5 graden. 

12feb krokus 12feb honingbes 12feb honingbes2

Door de storm waaide buiten een groeikast om met de eerste zaailingen. Klein drama! Ik kon nog wel de bietjes redden en de gepikeerde peterselie. De eerste zaai van broccoli is helaas verloren gegaan. 

20feb zoeteaardappel 20feb zaaisel1 20feb zaaisel2

Dit is nog een stekje van zoete aardappel die ik tot nu heb overgehouden vanaf de laatste herfst (gekkregen van mijn zus). Omdat ik de flits heb gebruikt zijn de bladeren mooi groen. Misschien moet ik toch maar een klein beetje voeding geven?

Dit zaaisel van aubergine (rechts), links ernaast 3x incabes, en 3x basilicum 'Dark Opal' en 6x fijnbladerig basilicum. Dit heb ik gezaaid op 21 januari en staat nu in een onverwarmde kamer. De gezaaide uitjes en prei ernaast (geen foto) willen het eigenlijk nog koeler, maar dat kan ik niet bieden.

het zaaisel in de tweede bak staat nog in de woonkamer en gezaaid in februari. Links vooraan bloemkool, erachter suikerblad. Ernaast aubergine en daarachter aardbeien en bloemen in de overige potjes.

Omdat ik geen lampen gebruik om het zaaisel meer licht kan geven zal ik nog moeten wachten tot maart. Maar ik kan bijna niet meer wachten.

26 februari 2022

26feb rabarber 26feb zaaisel buiten 26feb zaaisel binnen 

De rabarber komt ook al weer voorzichtig kijken. Het friest 's nachts maar dat maakt 'm blijkbaar niets. Heel blij

Kapuzijners, perselie, peulen en bietjes helemaal linksboven en eronder staat in de bakjes sla en bindsla en ernaast in het bakje snijsla en ijskruid. En iedere avond de kas sluiten en 's morgens weer openzetten. Alleen wel twee keer de hele dag gesloten gehouden omdat het 's ochtends voor dat ik naar me werk ging nog minus graden had.

Deze zaailingen nogen nog wat groter worden en in de warmte van de woonkamer op de vensterbank op het zuiden.