Februari 2023

17 februari 2023

15feb aardbeien voor 15feb aardbeien na 15feb moestuin

De temperaturen overdag zijn de afgelopen paar dagen tot zo'n 10 tot 12 graden opgelopen. De zon komt vaker door het wolkendek. 

De aarde is niet meer stijf bevroren. De aardbeien zien er niet goed uit. De oude bladeren moeten weg en dus heb ik al een paar dagen alle aadbeienplanten schoon gemaakt en ook de onkruiden uit de potten en containers geplukt. Dat ziet er veel beter uit. De zon kan nu de aarde opwarmen en dat is goed voor de planten.

In het grote groentebed heb ik de oude koolplanten en bijkruiden verwijderd. Het bed opgevuld met oude potgrond. Link vooraan staat nog wat venkel van vorig jaar en peterselie. Er staat nog een rijtje knoflook die ik in de herfst gezet had. Verder heb ik nog een paar peulen gezaaid en erwten. In het grote midden heb ik wilde spinazie gezaaid en afgedekt met oude potgrond. Ik heb daarna niet gegoten omdat er voldoende vocht in de grond zit. En het weerbericht voorspelde dat er later in de week regen zou komen. En dat is uitgekomen. 

15feb rabarber 15feb kohlrabi

De rabarber heeft de winter met vorst en sneeuw overleeft en toont al de eerste bladeren. Alle jaren weer. De aarde is nog steeds bevroren op 10 cm diepte. 

Op 10 en 11 februari heb ik wat groente gezaaid: paprika, aubergine en koolrabi. Paprika- en auberginezaden doen nog niets, maar zie hier de zaailingen van koolrabi zijn al opgekomen. Het kriebelt in de vingers om meer te zaaien.