Juni 2020

3 juni 2020

Nog steeds te droog. Hopelijk gaat het morgen wel regenen.

juni achtertuin 3jun juni peultjes carouby oogst 3jun juni stambonen in tomaat 3jun.

Veel potten met groenten, courgette, aardbei en zelfs aardappel. Agapanthus 'Kon. Fabiola' in de twee bruine potten. In de drie zwarte potten ernaast groeit stengel-ui.

Oogst van de peultjes Carouby (reusachtig) voor de 2e keer z'n 300 gram. Eerste oogst was 120 gram. Heb meteen nog peultjes gezaaid.

Als experiment had ik eind mei nog stambonen gelegd bij de tomaten. Zal toch wel goede buur zijn doordat bonen stikstof binden. Eens kijken of dat lukt.

13 juni 2020 

En het heeft geregend. Bijna iedere dag regent het. De tuin leeft op en groeit. De slakken groeien ook...! Voorgetrokken bloemen hebben ze in één nacht vernietigd. Rudbeckiaplantjes uitgeplant in de voortuin worden gelukkig overgeslagen.

 juni winterwortel zaaisel 3jun juni winterwortel zaaisel uitgedund13jun juni tomaat luckytiger knoppenopblad

Het is me toch gelukt om winterwortel te zaaien op 23 mei: gekiemde zaden winterwortel 'St Valery' op 3 juni en ernaast na het uitdunnen vandaag. Zal het me lukken om wortels te laten groeien in mijn moestuin?

Bij de tomaten dit gevonden bij tomaat 'Lucky Tiger': bloemknoppen op het blad van de plant. De plant zou tot 2 meter hoog kunnen worden. Nou mijn twee planten blijven zo'n 40-50 cm. Ze bloeien wel uitbundig maar het zijn rommelige exemplaren. Curieus. Kan niets vinden op internet.

juni appel 13jun juni mirabelle 13jun juni zonnebloemen 13jun

Terwijl er vorig jaar geen enkele appel in de 'Cox Orange' zat, verwacht ik dit jaar een rijke oogst. Kleine vruchten gooit de boom zelf al af maar de grotere zitten per twee of drie bij elkaar. Gemiddeld zijn de appels zo'n 3 cm in diameter.

Mirabelle 'Nancy' heeft twee vruchtjes aan de kleine boom. Ik laat ze hangen en misschien rijpen ze nog.

Laagblijvende zonnebloemen 'Twilight Zone' in de voortuin in een schaal gezet. Dikke knoppen zitten er in.

Nog meer bonen gelegd in het grote groentebed waar eerst de bloeiende spinazie stond. Bloemkool, spruitjes en boerenkool in grote potten dit jaar. en nog geen rupsen of eitjes van de vlinders gevonden. Ik blijf kijken.