Maart 2020

11 maart 2020

maart veldsla 11mrt maart rhabarber 11mrt maart baerlauch 11mrt

Na aanhoudende regen hebben we even een beetje zon. Meteen wat foto's gemaakt.

De peer en kweepeer beginnen ook knoppen te krijgen.

18 maart 2020

Eindelijk een paar dagen voorjaarsweer. Vandaag 14 graden, bedekte hemel - terwijl gisteren de zon volop scheen.

maart peer loopt uit11mrt maart uitjes 14mrt maart bijen op raapbloemen 14mrt

maart lapsnuitkever larven 18mrttmaart aardbeien verplant 18mrt maart paprika in potgrond 18mrt

De uitjes die ik in de herfst heb gepoot staan er prima bij. De stengels zijn hier en daar afgeknakt doordat het vlies erop drukte. Maar als er meer loof komt zal dat niet meer te zien zijn. En de bijtjes genieten in de volle zon (op 14 maart 2020) op de bloemen dan de raapjes die in de pot zijn gebleven over de winter. Dan hebben ze nu toch al nectar en pollen.

Larven van de lapsnuitkever gevonden in de aardbeienpot van vorig jaar. De planten uit elkaar gehaald en in nieuwe potgrond (verrijkt met compost en meststof) geplant.

Vandaag dan toch maar de paprika's uit de vermiculiet gehaald en in potgrond verspeend. De worteltjes waren deels al zichtbaar aan de onderkant van de potjes. Ook zag ik dat de bladeren beginnen gelig te worden. Dus het was hoogste tijd om de plantjes wat voeding te geven. Maar de test met zaaien in vermuculiet is prima bevallen. Wortelgestel is prima gegroeid. Gezaaid op 1 februari, verspeend in vermiculiet op 27 februari en vandaag 18 maart 2020 verspeend in potgrond.

25 maart 2020 

Lente is begonnen met koude wind uit het oosten en 's nachts vriest het licht. Zon schijnt de hele dag (sinds zondag tot vermoedelijk vrijdag a.s.)

maart klein groentbed 25mrt maart kweepeer bloemknoppen 25mrt maart peer bloemknoppen 25mrt

Gisteren nog het gras gemaaid. Ik ben niet meer gewend om lichamelijke arbeid te verrichten, maar toch gelukt. Vanaf nu zal het gras dus elke week moeten worden gemaaid tot in de herfst...

Vandaag ook weer water gegeven in de hoop dat de gezaaide wortelen nog gaan kiemen met het zelfgemaakte zaaitape. Misschien zijn de zaden toch verdroogd? De radijsjes gezaaid op 19 februari ook met zelfgemaakt zaaiband zijn wel mooi opgekomen. Ook de pootuitjes groeien... Als dit droge, zonnige weer aanhoudt zal ik morgen wederom water moeten geven. Het vlies heb ik er weer overheen gedaan tegen de nachtvorst.

De bloemknoppen van kweepeer en peer zijn nog niet geopend, dus ik hoop dat de vorst de bloesem niet beschadigd.