Maart 2022

12 maart  2022

Inmiddels is het weer aangenamer, volop zon, geen wolken... Ja, vandaag voor het eerst. Een klein beetje regen is aangekondigd voor vanavond eventueel en morgen. Het is nu al 8 dagen droog en het friest niet meer 's nachts.

Gisteren heb ik het gras gemaaid voor het eerst dit jaar. Het werd gewoon te lang en je loopt er toch iedere keer erover heen. Wat is dat toch vermoeiend en best wel zwaar werk. Maar het moet gebeuren.

Ik heb besloten om het struikje naast het kleine plantbed te verwijderen, bloeit niet en wordt erg kaal. De grond heb ik daarna goed losgemaakt en meteen uitjes geplant die ik gekocht had. Wel meteen wat takken erop vanwege de katten van de buren die vinden lossen grond heerlijk om in te ... Dan heb ik nu een nieuwe uitbreiding gemaakt van mijn moestuin. Ik ben er blij mee.

Ook de rozen gesnoeid want de verwachting is dat er geen harde vorstperiode meer komt...

En vandaag:

12mrt asperges na1jaar 12mrt asperges uitgekozen 12mrt asperges gepoot

Vandaag zijn de asperges aan de beurt. Ik had niet verwacht dat de wortels van de klauwtjes zo dicht gegroeid zouden zijn. Het heeft heel wat moeite gekost om de aparte planten uit elkaar te halen. Hierbij zijn dus best wat nieuwe scheuten gesneuveld. 

Dan 3 klauwen uitkiezen en in de nieuwe bakken zetten. Onderin hydrokorrels, afdekken met katoen van kapotgesneden T-Shirts. Potgrond mengen met perliet (in de hoop dat de grond niet zo verdicht, maar los en luchtig blijft). Dan een heuveltje van grond maken en de klauwen erop zetten, de wortels spreiden en opvullen met aarde. Nog wat lavameel strooien en weinig mestkorrels. En dat de bak vullen tot aan de rand. Dus 2 x 3 asperges in twee bakken van 80 cm lang. Hierdoor is de minimale afstand van 30 cm tussen de planten niet helemaal gerespecteerd. Maar ik hoop dat het toch lukt. Zal ik dit jaar nog asperges zien opkommen?