Mei 2022

24 mei 2022

Precies op 1 mei werd het warm en veel zon. Meteen in de eerste week heb ik de tomaten in de tuin geplaatst. Maar de maand was droog, geen druppel regen! Deze droogte heeft tot de derde week in mei geduurd. Toen hebben onweer met slagregen en storm. Ik had een tweede set tomatenplanten bewaard, maar door de storm zijn die planten omgewaaid - in de groene container. Inmiddels beginnen de tomatenplanten te bloeien. Na het zware onweer is de dagtemperatuur gezaakt naar onder de 20 graden.

21mei koolrabi 21mei phlox vermeerden 24mei capucijners

Zelf gezaaide koolrabiplantjes geplant in anti-slakkenringen. Experiment: helpen die ringen tegen slakkenvraat... Op de achtergrond de rabarberplant. Door de wind zijn veel stengels afgebroken. Eigenlijk wilde ik nog geen rabarber oogsten. Misschien moet ik toch maar wat rabarber invriezen of jam ervan maken. Dat mag nog tot 24 juni...

Gezien bij Gardener's World hoe je phlox kunt vermeerderen: kopstekken in water zetten en wachten dat de stekjes wortels maken.

We hebben al veel peultjes geoogst en gegeten. Vandaag zag ik dat de kapucijner 'Blauwschokker' inderdaad paarse bloemen en peulen maakt. Deze moeten nog wel wat dikker worden want je eet alleen de kapucijners en niet de peulen.